Historia – rakennusmaalari ja lattiapäällystäjä

Ota yhteyttä!

Historia – rakennusmaalari ja lattiapäällystäjä

Ota yhteyttä!

Historia – rakennusmaalari ja lattiapäällystäjä

Ota yhteyttä!

Asko Anttila Oy:n historia alkaa yrityksen perustajan ja osaomistajan Asko Anttilan nuoruudesta, jolloin hän suuntautui rakennusmaalaus- ja lattiapäällystealalle isänsä Erkki Anttilan jalanjälkiä seuraten.

Erkki Anttila teki 50 vuoden uran maalausalan vahvana, perinteikkäänä ammattilaisena jättäen kädenjälkensä moniin erilaisiin maalauskohteisiin.

Vahvaa osaamista

Aluksi Asko aloitti uransa yrittäjänä vuonna 1972 ammatinharjoittajana. Myöhemmin, joulukuussa 1983, perustettiin Maalaamo Asko Anttila Ky. Kymmenen vuoden toiminnan jälkeen toukokuussa 1993 yhtiömuoto vaihtui kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi.


Alkuaikoina yritys työllisti Askon lisäksi 1–3 maalaria. Edelleen mukana ovat maalausalan pitkän linjan ammattilaine Veikko Karjunen, reilusti yli 20 vuotta saman työnantajan palveluksessa. Seppo Ranta on siirtynyt jo ansaituille eläkepäiville yli kolmenkymmenen vuoden työuran jälkeen. Työntekijämäärä on vaihdellut vuosien kuluessa rakennusalan suhdanteiden mukana, ollen nykyään noin 15 henkilöä.


Keväällä 2001 Askon nuorin poika Pasi Anttila valmistui pintakäsittely- ja materiaalitekniikan insinööriksi ja aloitti kokopäiväisen työskentelyn yrityksessä, useiden kesä- ja työharjoittelukausien jälkeen.

Pintamateriaalien myyntiin erikoistunut maalikauppa

Maaliskuussa 2004 yrityksemme muutti Karkkilan teollisuuskylään, jonka yhteydessä lokakuussa avattiin pintamateriaalien myyntiin erikoistunut maalikauppa, nykyinen Värisilmä Karkkila-Nummela. Vuosien aikana maalikaupan valikoima on kasvanut ja avasimme myös toisen liikkeen Vihdin Nummelaan huhtikuussa 2016. Nykyisin tarjoamme asiakkaille kaikki rakennusten pintamateriaalit sekä erikoistuotteita.

Monipuolista rakennusmaalausta kohteessa kuin kohteessa

Yrityksen maalauskohteita ovat vuosien varrella olleet huoneistoremontit, liike- ja tuotantotilat, asuinrakennuskohteet, julkiset rakennukset ja lähes kaikki rakennusmaalausalan yleisimmät kohteet. Näyttävimpiä yrityksen urakoimia maalauskohteita ovat talvella 1994–1995 peruskorjattu Helsingin Uimastadion, jossa pääurakoitsijana toimi rakennusliike Teräs-Betoni Oy sekä Espoon Tapiolassa ortodoksinen Henrik Alaskalaisen Kirkko, jossa pääurakoitsijana toimi Oka Oy.


Myös Tuorilan ja Haukkamäen koulujen tasoite- ja maalaustyöt vuosina 2004 ja 2007 sekä yli 60 vuokra-asunnon tasoite- ja maalaustyöt sekä julkisivumaalaustyöt vuonna 2005–2006 ovat jääneet mieleemme.

Kaikki saman katon alla

Vuonna 2010 tapahtui useita muutoksia. Tammikuussa hankimme uudet toimitilat osoitteessa Yrittäjäntie 56. Helmikuusta toukokuuhun kestäneen remontin jälkeen kaikki yrityksen toiminnot saatiin samaan osoitteeseen. Syksyllä 2010 rakennettiin vielä kalustosuoja, jossa säilytetään henkilönostimet, alumiinitelineet sekä peräkärryt.

Vetovastuun ojennus eteenpäin

Maaliskuussa 2010 saatettiin loppuun vuosia valmisteltu sukupolven vaihdos, jonka jälkeen Pasi Anttila siirtyi vetovastuuseen yrityksessä. Asko Anttila ja Petri Anttila jatkavat vähemmistöosakkaina ja ovat mukana yrityksen toiminnan taustalla.

Mihin tähtäämme tulevaisuudessa?

Asko Anttila Oy:n tavoitteena on tarjota perinteitä vaalien asiakkailleen monipuolisia, laadukkaita ja luotettavia pintakäsittelyalan palveluja, nyt ja tulevaisuudessa.

Puhelinkuvake

Asko Anttila Oy hoitaa remontit ja rakennustyöt pitkin perintein ja vahvalla osaamisella. Kysy lisää!

Ota yhteyttä