Rintamiestalon kellari Karkkilassa koki muodonmuutoksen, upea lopputulos sai tyytyväiset asukkaat hieraisemaan silmiään

Jätä tarjouspyyntö!

Rintamiestalon kellari Karkkilassa koki muodonmuutoksen, upea lopputulos sai tyytyväiset asukkaat hieraisemaan silmiään

Ota yhteyttä!

Rintamiestalon kellari Karkkilassa koki muodonmuutoksen, upea lopputulos sai tyytyväiset asukkaat hieraisemaan silmiään

Ota yhteyttä!

Liki kahdenkymmenen vuoden ajan, Outi Heiniön ja Jaska Halttusen idyllisessä rintamamiestalossa Karkkilassa on tehty erinäisiä saneerauksia. Keväällä 2021 vuorossa olisi ainakin tällä erää viimeinen koitos, nimittäin kellarin sauna- ja kylpyhuoneosaston täydellinen muodonmuutos.

 

"Säästimme rahaa tähän viimeiseen suureen rykäisyyn hieman pidempään, tietäen että saunan ja kylpyhuoneen kokonaisvaltainen saneeraus tulisi kustantamaan sievoisen summan rahaa. Halusimme tarkkaan suunnitellut ja ennen kaikkea toimivat ja omannäköiset tilat."

 

- Outi Heiniö 

Ammattilaisen palkkaaminen saattaa mietityttää, mutta Heiniölle se oli itsesäänselvyys – Laadusta ja osaamisesta kannattaa maksaa hieman enemmän.

"Alusta asti oli selvää, että palkkaamme suunnitteluun ammattilaisen sekä ammattiremontoijan. Päätimme ottaa yhteyttä paikalliseen saneerausliikkeeseen Asko Anttila Oy:n, koska olimme usein käyttäneet heidän omistamansa Karkkilan Värisilmän palveluita. Olimme myöskin vuosien varrella kuulleet pelkkää hyvää heidän saneeraus- ja asennustöistään sekä asiakaspalvelustaan", Outi Heiniö jatkaa.

 

Asko Anttila Oy:n laatimassa tarjouksessa oli otettu huomioon mahdolliset loppusumman liikkumavarat ja kerrottiin mitä saneeraus tulisi enimmillään kustantamaan, se oli Heiniölle erittäin tärkeää ja huojentavaa tietoa. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen Asko Anttila Oy toimitti vielä tarkan projektisuunnitelman, jossa kukin osa-alue oli eritelty aikatauluineen päivineen, mistä asiakas oli kaikin puolin hyvillään.

Ammattilaiset ottavat remontin hoitaakseen

Asko Anttila Oy:n vastaava projektijohtaja Lauri Ikäheimonen otti vanhan talon kellariremontin vastaan, kuin minkä tahansa saneerauskohteen. Hän teki alkukartoituksen saneeraustyölle ja listasi asiakkaan toiveet ja ideat ylös. Lähtötiedon kartoituksessa käytettiin myös 3D-kuvaamista. Kuvatun aineiston avulla pystyttiin vertaamaan asuinkerroksen ja kellarikerroksen seinien sijaintia toisiinsa ja sitä kautta selvittämään kantavien rakenteiden sijainnit.

 

"Ei näissä projekteissa juurikaan eroja ole, samat lainalaisuudet on otettava aina huomioon, oli kyseessä sitten vanha tai uudempi talo. Oman mausteensa kohteisiin tuo tietysti asiakkaan toiveet ja toisinaan haastavatkin ideat, joita on mielenkiintoista saada toteuttaa ammattitaitoisten tekijöiden kanssa", Ikäheimonen toteaa.

 

Kohteessa haluttiin kunnioittaa rintamamiestalon henkeä, joten materiaalivalinnat olivat valmiiksi harkittuja sisustussuunnittelijan ja asiakkaan puolesta. Saneeraustiimi ja timpuri Jari Korhonen tekivät lähinnä teknisiä ehdotuksia asennusten suhteen. Korhosen apukätenä toimi lähes koko projektin ajan työharjoittelija Tuomas Kiuru.

 

Ikäheimonen kuvailee hanketta näin: "Esimerkiksi saunan paneeleiden asennussuunnasta annoimme asiakkaalle kaksi erilaista teknistä ratkaisua, joista asiakas valitsi pystysuuntaisen seinäpaneelin (Suomen Tervaleppä Oy). Saunan alkuperäisen oven ja ikkunoiden säästäminen oli asiakkaan ehdoton toive, joten ne entisöitiin talon henkeen sopiviksi. Asiakas harmitteli, saunan lämmön jakautuvat vanhassa saunassa epätasaisesti; toisessa päässä lauteita oli liian kuuma ja toisessa puolestaan liian kylmä koska korvausilmaventtiili tuli suoraan talonsokkelin läpi ylälauteille. Tämänkin ongelman mestaritimpurimme Jari Korhonen ratkaisi viemällä korvausilmaventtiilin saunakanavalla lauteiden alle. Myös saunan oven paikkaa haluttiin siirtää, jotta saunasta saatiin toimivampi ja uudet lauteet asemoitua paremmin vastaamaan käyttäjien tarpeita."

Lattialämmityksen ja viemärin uusiminen

Viemärin uusimisen ja lattialämmityksen asentamisen vuoksi katsottiin järkeväksi purkaa vanha betonilattia kokonaan kylpyhuoneen, saunan ja teknisen tilan lattian osalta. Vanhaa maa-ainesta piti poistaa useampi kuutio, jotta uusi lattia voitaisiin eristää kunnolla ja samalla huonekorkeutta saataisiin hieman kasvatettua. ManCaven osalta uudet viemäriputket roilotettiin muutama vuosi sitten uusittuun lattiakaivoon saakka.

 

"Lattiavalu toteutettiin alihankintana, koska se on osoittautunut kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi. Pumppuautolla betonimassa saatiin kohteeseen vaivattomasti oikeaan korkoon ja kaadot muotoiltua suunnitelman mukaisiksi. Lattiavalun toteutti Bekason Oy", kertoo Ikäheimonen.

Kylpyhuoneen tyylikäs lasiseinä ja retrot kaakelilattiat

Saunan lattia ja kylpyhuone täytyi vesieristää vastaamaan kosteantilan vaatimuksia. Ennen sitä seinäpinnat jyrsittiin puhtaiksi, helposti irtoavasta laastista ja oikaistiin sekä ylitasoitettiin kosteantilan tasoitteella.

 

"Retrohenkisen laatoituksen toteutti, Matti Karppinen Tmi Extralaatoitus. Karppinen ylitasoitti myös saunan piipunmuurin. Saunan muuri käsiteltiin saunasuojalla ja kylpyhuoneen katto maalattiin Marianne Ilveskiven toimesta. Kylpyhuoneeseen tehtiin laskutaso, helpottamaan pyykkien lajittelua, samalla pesukone saatiin omaan syvennykseen. Tason päälle teetätettiin erikoismittainen suihkuseinä, jonka toteutuksesta vastasi Lasi Turunen", kertoo Ikäheimonen.

”ManCave” eli elokuvahuone viimeisteltiin sähkökeskuksella

"Sähkö- ja putkilinjoja oli ajan saatossa muokattu useaan otteeseen. Tästä johtuen remonttialueella oli ei enää käytössä olevia putkia ja sähkölinjoja, jotka risteilivät ja hankaloittivat tilan käyttöä. Remontin yhteydessä alakertaan uusittiin sähköt kokonaan Sähköasennus Uusivirta Oy:n toimesta. Sähkökeskus, sähkökalusteet, kaapelit ja valaisimet uusittiin. Viemäröinnin lisäksi käyttövesi linjoja uusittiin ja vanhat linjat poistettiin Pekka Koskisen toimesta. ManCaven lattialankut uusittiin kuten myös kattopaneelit. Outi ja Jaska osallistui remonttiin maalaamalla ManCaven lattian, kattopaneelit sekä seinäpinnat", Ikäheimonen listaa.

Asiakas ja remontin toteuttaja Asko Anttila Oy olivat enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen.

Lopputulos oli molemmille osapuolille juuri sitä, mitä toivottiinkin

"Asiakkaalla oli selkeä näkemys lopputuloksesta, ja vaikka remontin edetessä pitää tehdä ratkaisuja ja päätöksiä sujui työn tekeminen joustavasti. Ainuttakaan ruuvia ei tarvinnut vaihtaa lopputarkastuksessa. Asiakkaan kanssa kommunikointi toimi kiitettävästi. Projektikohtaisen WhatsApp-ryhmän avulla kaikki osapuolet saivat saman infon yhtä aikaa ja pystyivät kommentoimaan omalta osaltaan mahdollisiin muutoksiin. Tämän projektin tekeminen oli kaikin puolin mukavaa. Tyytyväinen asiakas on paras kiitos ammattitaitoiselle ryhmälle useamman kuukauden uurastuksesta", toteaa Ikäheimonen.

 

"Suosittelisin Asko Anttila Oy:ta milloin vain ja kenelle tahansa remontin toteuttajaksi, heillä oli osaaminen ja tietotaito käsissään ja hommat etenivät juuri niin kuin sovittiin. Saimme myös itse osallistua haluamiimme osuuksiin, esimerkiksi etsimällä juuri tietynlaisen kiukaan ja toteuttamalla elokuvahuoneen maalausurakan", Outi Heiniö kiittää.

"Nyt kun remontti on vihdoin ohi, pitää välillä ihan hieraista silmiään, että onko tämä tosiaan meidän kotimme!" Outi hehkuttaa.

Etsitkö ammattilaista remontin toteuttamiseen? Ota yhteyttä Asko Anttilaan!

Rintamiestalon kellarikerros koki mittavan muodonmuutoksen, niin rakenteellisesti kuin uusittuine pintamateriaaleineen Asko Anttila Oy:n toimesta.

Etsitkö ammattilaista remontin toteuttamiseen? Ota yhteyttä Asko Anttilaan!

Vanha elokuvahuone säilytettiin, mutta sitä kutsutaan nykyään myös Mancaveksi, jossa perheen isäntä voi fiilistellä oman pyöräharrastuksen parissa sekä muun perheen kanssa elokuvia katsellen.

Etsitkö ammattilaista remontin toteuttamiseen? Ota yhteyttä Asko Anttilaan!

Saunaosasto koki varmasti laajimman muutoksen saneerauksen yhteydessä. Vanhaa henkeä haluttiin kunnioittaa hankkimalla esimerkiksi vanhan kiukaan tilalle uusi vastaava kiuasmalli.

Etsitkö ammattilaista remontin toteuttamiseen? Ota yhteyttä Asko Anttilaan!

Saunan oven paikkaa haluttiin siirtää, jotta lauteet saataisiin sijoitettua vasemmanpuoleiselle seinustalle.

Etsitkö ammattilaista remontin toteuttamiseen? Ota yhteyttä Asko Anttilaan!

Suihkutiloissa haluttiin säilyttää vanhanajan henkeä mahdollisimman paljon. Pyykinpesukoneen päälle asennettiin laskutaso helpottamaan pyykkien lajittelua.

Kumppanit

Puhelinkuvake

Tilaa ensiluokkainen remontti numerosta 010 835 5800 – palvelemme Uudenmaan alueella!

Kaikki yhteystietomme